سه مکانیسمی که باعث به وجود آمدن استرس فراکچر می شود

شکستگی استرس ساق پا، استرس فراکچر (شکستگی ناشی از فشار) در موارد خاصی سندروم درشت نی داخلی یا پرده ضریع به عنوان مرحله پیش از استرس فرکچر محسوب میشود. به دنبال فشار های مکرر به وجود میآید که به صورت تدریجی از توانایی استخوان برای تحمل فشارهای فیزیولوژیکی ناشی از حرکات طبیعی فراتر میرود استرس فرکچر بیشتر در دوندگان مشاهده می شود. ولی در بازیکنان فوتبالی به صورت درد قسمت ساق خود را نشان میدهد.
فراکچر چیست؟
مکانیزم آسیب و عوامل شکستگی استرس ساق پا
استرس فراکچر می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد دلایل اصلی می تواند مربوط به عوامل درونی از قبیل ناهمترازی یا تفاوت در طول پاها باشد و یا اینکه عوامل بیرونی مانند سطوح زمین، تمرین بیش از حد، تجهیزات نامناسب از قبیل پوشش پا، در این امر دخیل باشد به هر حال عامل به وجود آورنده استرس فرکچر پر کاری است که منجر به افزایش ضعف استخوان ها می شود و در نهایت در صورت عدم درمان موجب شکستگی خواهد شد.
از نظر شدت آسیب دیدگی محل مورد آسیب از اهمیت بالایی برخوردار است. استرس فراکچر در استخوان درشت نی در مقایسه با استراکچر در استخوان نازک نی به مراتب با مشکلات جدی تری همراه است. استرس و درد شدید در استخوان درشت نی بیشتر در یک سوم بالایی اتفاق می افتد حال آنکه در استخوان نازک نی ۱۰ سانتی متر بالاتر از قوزک خارجی است.
شدت علائم به صورت تدریجی بیشتر میشود اغلب ادامه تمرین و فعالیت برای دوره معینی تضعیف میشود اما در ادامه پرداختن به فعالیت به دلیل درد غیر ممکن خواهد شد.
شکستگی استرس چیست
تشخیص فراکچر استرس استخوان ساق پا
با لمس و یا تحریک ناحیه کوچکی از قسمت آسیب دیده درد بروز پیدا میکند در موارد بسیار نادر تورم وجود دارد درد پا با اعمال فشار افزایش می آورد و با استراحت از بین خواهد رفت. در صورت مشکوک بودن به استرس فرکچر آزمایش هایی از قبیل ام آر آی و سی تی اسکن قادر به تشخیص استراکچر با درجه اطمینان بالایی هستند. تشخیص شکستگی در این عارضه به وسیله را رادیوگرافی دشوار است.
بهترین وسیله برای تشخیص stress fracture
درمان استرس استخوان ساق پا
استراحت همراه با کاهش میزان فشار بخش مهمی از روند درمان خواهد بود و در موارد خاصی بی حرکت سازی به وسیله آتل و قالب گچی ضرورت پیدا میکند دوره بیحرکتی از ۴ تا ۸ هفته متغیر است در طول دوره بازیکن باید از تمرینات جایگزین استفاده کند.
پیش بینی روند بهبودی بیماری stress fracture
طول دوره بهبودی بر اساس شدت و ناحیه آسیبدیدگی متغیر است تشخیص اینکه صدمه به قسمت قدامی و یا خلفی درشت نی وارد آمده در روند درمان از اهمیت زیادی برخوردار است در صورتی که در قسمت قدامی درشت نی حادث شده باشد در مقایسه با قسمت خلفی بسیار کندتر بهبود مییابد.
بیماری استرس فراکچر در قسمت قدامی دارای روند بسیار کند و همراه با تاخیر در فرآیند بهبودی است گذراندن دوره کامل توانبخشی پیش از آنکه به بازیکن اجازه بازگشت به فعالیت ورزشی داده شود از نکات بسیار مهم است. زنان نسبت به مردان بیشتر دچار استرس فرکچر می شوند همچنین یافته ها حاکی از وجود ارتباط مستقیمی بین اختلالات غذایی و استرس فرکچز هستند.
بهترین فیزیوتراپی ورزشی در اصفهان
چنانچه سوال و یا راهنمایی درباره بیماری استرس فراکچر داشتید، می توانید با دکتر پروین شاهچراغی مربی باشگاه آرتیمان سنتر مرکز تخصصی ماساژ در اصفهان و بهترین فیزیوتراپی ورزشی در اصفهان ارتباط برقرار کنید و مشاوره های لازم در این زمینه را کسب کنید.
معرفی باشگاه ورزشی آرتیمان سنتر